Com diferenciar la zirconita del diamant?

La zirconita és, fins a dia d'avui, el material que millor imita el diamant, a més de ser un dels més utilitzats en el món de la joieria, principalment pel seu baix cost en comparació amb el del diamant. És per això que és important conèixer-ne les diferències entre l’un i l’altre. Avui venim a oferir-vos-en un tast.

 

LA DURESA

El diamant és el mineral més dur conegut i està posicionat al número 10 a l'escala de Mohs. La zirconita es troba en el 8è lloc; d’aquesta manera, el diamant és capaç de ratllar la zirconita, però a l’inversa és impossible.

 

LA TRANSPARÈNCIA

Si probem de col·locar una zirconita sobre una pàgina d'un llibre veurem que s’hi llegeixen les lletres a través. En canvi, amb el diamant això no passa, ja que és més opac.

 

LA BRILLANTOR

Si introduïm un diamant en un got d'aigua veurem com continua brillant. La zirconita, en canvi, es tornarà gairebé transparent.

 

EL CALOR

A diferència de la zirconita, que és un material molt aïllant, el diamant condueix molt bé la calor. Un mètode que fan servir els experts per tal de diferenciar una pedra d'una altra és el “diamont tester” i, la seva funció és medir-ne la conductivitat tèrmica.

 

EL PES

El diamant és més lleguer que la zirconita. Si comparem aquestes dues pedres precioses d’un mateix tamany, el diamant pot pesar uns 3,52mg, mentre que el pes de la zirconita pot variar entre els 5,40/5,70mg.

 

Aquestes són les principals característiques que us ajudaran a diferenciar una pedra de l’altra. Tot i així, la principal recomanació que us fem és que, en cas que us trobeu amb el dubte de si teniu a les mans un diamant o una zirconita, val més que ho consulteu a un expert perquè us ho resolgui amb total certesa.